P.O. Ilijaš – Prijemni ispit će se održati 27.08.2020. sa početkom u 10:00h u prostorijama škole u Ilijašu uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Potrebno je donijeti Izvod iz matične knjige rođenih. (HARMONIKA, KLAVIR, GITARA)

Novo Sarajevo – Prijemni ispit će se održati 27.08.2020. sa početkom u 10:00h uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Potrebno je donijeti Izvod iz matične knjige rođenih. (HARMONIKA, VIOLINA, VIOLONČELO, FLAUTA)

PRIJAVE SE PRIMAJU OD 20. DO 26.08.2020. GODINE.

U prvi razred osnovne muzičke škole može se upisati dijete sa završenim trećim razredom osnovne škole školske 2019/2020. god.

Za učenike koji žele pohađati muzičku školu organizuje se Prijemni ispit kojem učenici pristupaju zbog provjere sposobnosti i sklonosti za bavljenje muzikom. Na Prijemnom ispitu za utvrđivanje muzičkih sposobnosti provjerava se: muzikalnost, muzička memorija, osjećaj za ritam i psihofizička sposobnost.

Prijemni ispit se obavlja pred stručnom komisijom koju imenuje Nastavničko vijeće škole. Izuzetno talentirani učenici mogu se upisati u osnovnu muzičku školu i ranije, po prijedlogu komisije.

PRIJAVA


    Područno odjeljenje IlijašOsnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo